Članstvo

Članstvo v Civilnem združenju za zaščito človekovih pravic je vaša odločitev in mora biti na vašo željo, vašo pobudo.. Članstvo je prostovoljno in na lastno željo.

Za pristopno izjavo pišite na: mojapravica.je@gmail.com ali pokličite na 041 412 241.

Ali pa nas obiščite po predhodnem dogovoru v novih društvenih prostorih na naslovu Hrastovec pod Bočem 20, v Makolah.

Član združenja lahko postane vsaka fizična ali pravna oseba, ki:
– pisno oz. ustno izrazi željo po včlanitvi v združenje,
– se seznani s statutom in kodeksom,
– želi z delovanjem v združenju prispevati k uveljavitvi spoštovanja človekovih pravic in
– podpiše pristopno izjavo.

– poravna donacijo katera na tro-mesečni ravni znaša 30 EUR za posameznike in 300 EUR za podjetja in je prostovoljna in ni obvezna. Civilno združenje za zaščito človekovih pravic se financiramo samostojno in neodvisno. Vsi projekti se izvajajo tako, da zberemo donacije in izvedemo projekte s prostovoljci.

Vsak član uživa ugodnosti katere prinaša članarina. S svojo donacijo prispevate h zaščiti človekovih pravic sebe in drugih. Vsak član ima pravno, upravno ali poslovno svetovanje po nižji tarifi. Vsak član ima izobraževanja po nižji tarifi. Sodelovanje pri projektih, osebno in poslovno mentorstvo. Pomoč pri upravnih zadevah. Pomoč in svetovanje pri pravnih poslih in težavah. Možnost najema prostorov.  Vsak član ima pravno svetovanje na prostovoljni prispevek. Vsak član Civilnega združenja za zaščito človekovih pravic lahko postane aktiven prostovoljec.

Vsak, ki postane član je deležen članskih popustov pri obisku na delavnicah. Vsak, ki postane član ima eno pravno in drugo svetovanje na prostovoljni prispevek. Vsak, ki postane član, lahko postane aktiven in se uči človekovih pravic.

AKTIVNI PROJEKTI:

 1. Promocija človekovih pravic in učenje pravic preko interaktivnih video vsebin, internetnih vsebin, individualno učenje, delo na socialnih omrežjih.
 2. Projekt sončne hiše, kjer želimo vzpostaviti varno hišo za manjša predavanja in delavnice društva v Makolah. Z trdim delom naših prostovoljcev smo očistili in sami uredili prostore. V občini Makole delujejo tudi druga društva katera imajo pestro ponudbo in lokalne domačije ter bogata ponudba katero priporočamo tudi z našega Civilnega združenja.
 3. Program s koraki do uspeha, je program, kjer prostovoljec gradi na svojem uspehu. Preko programa prostovoljec prejme delovni zvezek ter prejema vsebinske video vsebine za rast in motivacijo.
 4. Raziskovanje in poročanje o kršitvah človekovih pravic.
 5. Delavnica kako napišem pritožbo
 6. Delavnica RESET
 7. Delavnica S koraki do uspeha
 8. Delavnica ROŽA ŽIVLJENJA
 9. Delavnica MOČ ŽIVLJENJA
 10. Predavanja o človekovih pravicah
 11. Predavanje Ključ do uspeha
 12. Kako ravnati ko se znajdem v težavah
 13. Projekt Peace letter/sodelovanje s Korejsko mladinsko oganizacijo.